KATALOG PROIZVODA
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

BUDUĆNOST MEKTEBA JE U DIGITALIZACIJI

269 Pregleda 0 Liked

Tuzlanskim imamima predstavljena Smart rješenja

Pomjera se granica sposobnosti držanja koncentracije

U srijedu, 03. novembra u tuzlanskom džematu Tušanj prezentovano je Smart rješenje za digitalizaciju mektebske nastave. Prezentacija je sadržala i praktične primjere, a prisustvovao joj je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović. On je najavio dinamiku godišnjeg opremanja mektebskih učionica modernim učilima:

''Mi smo baveći se mektebskom pukom u stalnim izazovima. Ponukani smo pokušajem da olakšamo polaznicima, našim imamima i muallimama. Svjesni smo da je učitelj nezamjenjiv, ali pomagala će nadomjestiti brojna pomoćna sredstva koja su ranije korištena. Djeca su navikla na napredne tehnologije i ekrani bi mogli doprinijeti novom načinu učenja. Želimo godišnje opremati po nekoliko mekteba. Primjetili smo da se pomjera donja granica koncentracije i sposobnosti pažnje tokom učenja, pa vjerujemo da će ovi noviteti učenje učiniti zanimljivim iskustvom i za muallime i za njihove polaznike.''

Prezentaciji je prisustvovalo više od 20 imama, koji su prepoznali važnost inoviranja u nastavnom procesu, upoznajući se s mogućnostima primjene kvalitetnih alata, kojima se pospješuje fokus polaznika i omogućava brzo i cjelovito usvajanje nastavne materije.