ASORTIMANSKI KATALOG
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

IMTEC NA NAJVEĆEM SAJMU TEHNOLOGIJA U BARSELONI

221 Pregleda 0 Liked

Nastavljamo pratiti vrhunska tehnološka dostignuća, s namjerom da najbolja rješenja učinimo dostupnim kupcima u Bosni i Hercegovini

Nakon pauze uzrokovane COVID pandemijom, ISE – Integrated Systems Europe, najveći svjetski sajam audio-vizuelnih tehnologija održao se polovinom maja u Barceloni. Djelatnici naše kompanije posjetili su sajam i iz prve ruke svjedočili tehnološkim novitetima iz domena profesionalnih displeja i sistema za upravljanje, rješenja za kolaboraciju i hibridna radna mjesta, vrhunskih videoprojektora za sve vrste profesionalnih namjena, kao i ostalu audio-video i prateću opremu za profesionalne namjene. Veliki broj proizvođača iz domena smart home rješenja izlagao je na sajmu, a jedna od hala bila je posvećena IOT rješenjima. 

Tokom tri dana boravka na sajmu, IMTEC-ova delegacija našla se među 90.000 ljudi iz 150 država svijeta, među 800 štandova. Sreli smo se s našim partnerima iz Sharp-a/NEC-a, EPSON-a, HELGI-a i drugih, razgovarali o novitetima koji očekuju naše klijente u Bosni i Hercegovini iz domena interaktivnih ekrana, videozidova i videokonferencijskih rješenja. S namjerom da ovdašnjem tržištu približimo nova i upotpunimo postojeća rješenja, koja će osnažiti naše kupce u njihovom poslovanju, ostvarili smo brojne kontakte s novim kompanijama, pronašli zajedničke teme i dogovorili buduću saradnju. 

 

U segmentu interaktivnih rješenja i kolaboracije, bilo je zanimljivo vidjeti nove potrebe i mogućnosti otkrivene u uslovima COVID pandemije. Prilagodba rješenja koja će zadovoljiti nove potrebe brza je i efikasna. Tako kompanija EPSON kombinacijom više interaktivnih projektora pravi interaktivnu sobu, gdje korisnici imaju priliku svaki zid u prostoriji koristiti kao touch površinu. Sve je upotpunjeno sa podrškom za integraciju sa Teams-om, ili bilo kojom drugom popularnijom komunikacijskom platformom. EPSON je također predstavio i rješenja za home cinema-u, predviđajući da će projektori u budućnosti biti mnogo zastupljeniji za kućnu upotrebu. Svjetski priznata kompanija POLY, čija videokonferencijska rješenja IMTEC nudi u svom portofoliu, imala je jedan od najzapaženijih štandova, s dostupnim vrhunskim rješenjima, (kamere i mikrofoni sa AI funkcijama) kako za upotrebu za jednog korisnika, tako i za veće prostore poput sala za sastanke i konferencijskih dvorana. Njihova ponuda  upotpunjena je i vrhunskim slušalicama sa mikrofonom za profesionalnu namjenu, te stolnim i konferencijskim telefonima. Hologram Mikea Blackmana, direktora sajma, dočekao je  posjetitelje na ulazu u jednu od hala. Bio je to hologram kompanije Hypervsn, koja je na sajmu predstavila svoja najnovija rješenja. Hypersvn je kompanija koja jako mnogo inovira u kontekstu digital signage rješenja, a odlikuje se i pristupom 3D modelima i interaktivnim mogućnostima za bolje povezivanje s brandom. Hologram tehnologije ove godine privukle su mnogo više pažnje nego je to do sada bio slučaj. Najsnažniji dojam prisutnih posjetilaca sajma ostavila je umjetnička instalacija “ISE Immersive Art Experience” koju je pripremila kompanija Exhibition Hub. Radi se o 360° audio vizuelnom iskustvu kroz koje su predstavljena umjetnička djela Vincenta van Gogha i Gustava Klimta. Spoj ekransko-projektorskih rješenja i vrhunskih audio sistema, upotpunjen je kompleksnim svjetlosnim efektima, uz koje se aktiviraju čula i doživljava vrhunsko umjetničko iskustvo. 

IMTEC nastavlja pratiti svjetske tehnološke inovacije, šireći mrežu partnera iz renomiranih svjetskih kompanija, u namjeri da našim kupcima i ljubiteljima tehnologije u Bosni i Hercegovini pružimo nove kvalitetne mogućnosti. Činimo to na zadovoljstvo svih naših klijenata, ali u prilog razvoju naučno-tehnoloških pretpostavki u našoj domovini.