MOBITELI NA RATE
Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

IMTEC JE POSJETIO GLOBALNI SAJAM INOVACIJA U OBRAZOVANJU

895 Pregleda 0 Liked

Tehnologija preoblikuje sve industrije nevjerovatnom brzinom, a tržište rada nalazi se u razdoblju neizvjesnosti. Sve je više događaja u svijetu koji na potencijalno rješenje problema gleda kroz prizmu unapređenja obrazovanja i davanja adekvatnih prilika mladima. Domaća IT kompanija Imtec d.o.o. je u periodu od 29. do 31. marta boravila u Londonu i bila dio najvećeg sajma inovacija u obrazovanju – BETT. 

Tokom tri produktivna dana bilo je prisutno 30 hiljada posjetitelja iz više od 123 zemlje svijeta, a prisutni su mogli obići više od 600 EdTech izložbenih štandova. BETT ima za cilj da stvori nove ideje i udruži globalnu zajednicu nastavnika, inovatora i tehnologa za svjetliju budućnost obrazovanja.

"Od izuzetne važnosti nam je da kao lider u oblasti implementacije tehnologija u obrazovanju budemo dio ovog i sličnih sajmova kako bi ostali u korak sa posljednjim tehnološkim rješenjima. U našim dnevnim izvještajima se moglo pročitati koji su to noviteti, a glavni dojam je da probleme s kojima se mi susrećemo u obrazovanju kada je u pitanju tehnologija imaju i druge, razvijenije države. Procenat iskorištenosti tehnologije koju škole posjeduju, angažiranost nastavnika na upotrebi tehnologija, te borba za zadržavanje fokusa učenika su i dalje glavne teme kojima se obrazovni sektor bavi. " kazao je Jasmin Popaja izvršni direktor kompanije Imtec d.o.o. Sarajevo.

Tokom prvog dana sajma pronalazila novitete u svijetu interaktivne opreme i rješenja koji bi mogli naći svoje mjesto i na bh. tržištu. Također, posjete i razgovori sa izlagačima drugog dana sajma dali su uvid o novitetima koji očekuju moderni obrazovni sistem, a i kakve promjene na nastavni proces je ostavio dug period online nastave. Posljednji, treći dan, sajma za kompaniju Imtec je bio rezervisan za inicijalne sastanke sa partnerima koje su definisali kao najizglednije za saradnju u kratkom roku, među kojima se našla i jedna regionalna kompanija. 

"Od povratka sa sajma intenzivno držimo kontakt sa određenim brojem izlagača koje smo imali priliku sresti i vidjeti njihove proizvode, te uskoro očekujemo potpisivanje prvih ugovora o zastupanju za tržište Bosne i Hercegovine. U ponudu ćemo uvrstiti specijalni namještaj za obrazovne institucije, rješenja iz oblasti virtuelne realnosti, te proširiti našu ponudu iz domena 3D printinga. Uskoro ćemo imati u ponudi i određen broj softvera za kreiranje i razmjenu materijala u nastavi srednjih škola i visokoškolskih ustanova." najavio je g. Popaja. 

Imtec d.o.o. već dugi niz godina radi na promjeni i unapređenju tradicionalnog načina obrazovanja kroz ponudu i nabavku interaktivne opreme za moderne učionice. Na sajmu su bili prisutni i brojni partneri kompanije Imtec, kao što su: Microsoft, Smart Technologies, Fortinet, Samsung, Dell, Lenovo, Logitech, Asus, HP, HPE i Epson.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji s velikim brojem nastavnika, rukovodiocima obrazovnih ustanova i donosiocima odluka za potrebe uvođenje interaktivne nastave Imtec d.o.o je isporučio na stotine pametnih tabli, displeja i projektora uz softvere za interaktivno učenje i učenje na daljinu.