SKUTERI -17%
Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

PRVI DAN SAJMA KNJIGA: OSNOVNA ŠKOLA ''SULJO ČELIĆ'' IZ JABLANICE JE PRVI FINALISTA TAKMIČENJA

1293 Pregleda 0 Liked

Prvog dana 32. Internacionalnog sarajevskog sajma knjige IMTEC je organizovao takmičenje za učenike osnovnih škola u programiranju m:bot Makeblock robotića.

U prvom polufinalnom takmičenju učestvovale su četiri ekipe: Osnovna škola ’’Miroslav Krleža’’ Zenica, Osnovna škola ’’Meša Selimović’’ Zenica, Osnovna škola ’’Suljo Čilić’’ Jablanica i NET akadamija Zenica.

Zadatak za ekipe je bio da isprogramiraju m:bot robota koji će na podu iscrtati broj 8 u metru kvadratnom. Koliko god zadatak zvučao jednostavno ekipe su uložile dosta truda i napora da dođu do tačnog koda. Najbrža ekipa bila je ekipa iz Osnovne škole ’’Suljo Ćelić’’ iz Jablanice, koja se ujedno i plasirala u finale koje će biti održano u nedjelju, 10.10.2021. godine u 14:15h.

Drugo polufinalno takmičenje će se održati 8.10.2021. godine sa početkom u 14:15h, a učesnici su: Dream Team, Codelab Fojnica, School and School Sarajevo i Osnovna škola ’’Amer Ćenanović’’ Ilidža.

Učenicima će se na ovaj način približiti mogućnosti koje nudi online nastava i koliko ona može biti interaktivna, ali i takmičarski orijentisana.