OFFICE KATALOG AUGUST/OKTOBAR
Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

VODIČ ZA KUPOVINU FRIŽIDERA I ZAMRZIVAČA

459 Pregleda 0 Liked

Da li tebe kraj augusta podsjeća na kraj ljeta, a dolazak septembarskih dana miriše na pripremu zimnice? Priprema zimnice je neizostavna tradicija koja omogućava da tokom jeseni i duge hladne zime i dalje uživaš u ukusima proizvoda iz tvoje bašte.

Da bi i dalje omiljene slane poslastice bile svježe, sočne i bez čudnog okusa važno je da očuvaš svježinu i kvalitet namirnica, a to ćeš postići s zamrzivačima i frižiderima iz Imtec ponude.

KOMPLETNU IMTEC PONUDU FRIŽIDERA I ZAMRZIVAČA POGLEDAJ OVDJE!

Ovi nezamjenjivi čuvari svježine  sad dolaze opremljeni najnovijim karakteristikama koje olakšavaju našu rutinu i smanjuju gubitak hrane. Tradicionalno shvaćeni kao hladne kutije, današnji frižideri i zamrzivači su istinski tehnološki dragulji.

Zamrzavanjem voća, povrća, umaka i svih kuhinskih čarolija usporavaš proces propadanja hrane, zadržavajući okus, miris i sve hranjive tvari na jednom mjestu, a kvalitetan zamrzivač i frižider očuvaće kvalitetu namirnica.

Često smo nostalgični za onom svježom, hrskavom paprikom i sočnim paradajzom, a koje možemo naći samo tokom ljeta. Uz pravilno zamrzavanje i čuvanje  pripremljenu zimnicu možemo čuvati mjesecima, a moći ćemo uživati u omiljenim sezonskim okusima tokom čitave godine.

Svi znamo da je kupovina povrća i voća u vrijeme koje je predviđeno za njihov rast i sazrijevanje najzdravija i najjeftinija opcija, tako da ćeš dodatno uštediti tokom zime. Zahvaljujući firižiderima i zamrzivačima moći ćeš pripremiti veće količine zimnice, džemova, umaka i gotovih jela u jednom trenutku, a koristiti po potrebi što će uveliko uštediti vrijeme za pripremu jela, a tvoji ukućani će uvijek jesti samo zdrave opcije.

Kako odabrati pravi zamrzivač ili frižider?

Kada razmišljaš o kapacitetu uređaja, imamo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da lakše odlučiš šta je odgovarajuće za tvoju kuhinju. Odaberi zamrzivač ili frižider koji će imati dovoljno prostora za sve namirnice koje planiraš zamrznuti, te količini voća i povrća za pripremu zimnice. Naravno, vodi računa o tome da duboko zamrznute proizvode možeš koristiti duži vremenski period, a vjerujemo i da tvoji ukućani prednost daju namirnicama ubranim u bašti. 

Uzmi u obzir tipične navike – da li ideš u velike nabavke nakon kojih ti je potrebno više prostora za skladištenje svega kupljenog ili ti je dovoljno samo par fioka u koje može da stane sve, da li spremaš obroke unapred za nekoliko dana, čitavu sedmicu ili ne praktikuješ ovaj način organizacije.

Inovativne tehnologije konstantno podižu standarde kupaca na viši nivo. Pa tako frižideri i zamrzivači u današnje vrijeme moraju da ponude mnogo više od klasičnih funkcija, kao što su skladištenje i očuvanje namirnica. Veliki kapacitet, olakšan pristup namirnicama, pametno razvrstavanje hrane po zonama i No frost tehnologija samo su neke od pogodnosti frižidera koje diktira moderno doba.

No Frost tehnologija predstavlja značajan korak naprijed u hlađenju i zamrzavanju. Ova tehnologija je osmišljena kako bi se sprečilo nakupljanje leda i vlage unutar frižidera i zamrzivača. Prednost uređaja s No Frost tehnologijom je što ne zahtjevaju ručno odmrzavanje, čime se štedi vrijeme i održavanje postaje mnogo lakše.


Biraj frižidere i zamrzivače s boljim energetskim razredom koji će trošiti manje energije,uzimajući u obzir da će ovi uređaji morati bez prestanka raditi mjesecima, a i ti ćeš doprinjeti očuvanju okoliša za tvoje buduće zdrave proizvode.

Nemoj razmišljati kratkoročno već traži zamrzivač i firižider s naprednim funkcijama kao što su brzo zamrzavanje, automatsko odmrzavanje i podešavanje temperature. Ove funkcije će ti omogućiti veću i bolju kontrulu nad namirnicama, pogotovo ako je riječ o onim namirnicama koje se brže kvare.

Brzo zamrzavanje je sjajna funkcija koja služi za brzo zamrzavanje namirnica posebno pogodna u onim situacijama kada se vratiš iz velike nabavke. Njenim aktiviranjem temperatura se automatski spušta na određeni nivo. Zahvaljujući ovoj opciji hrana se brzo zamrzava što doprinosi očuvanju njenih hranljivih sastojaka.

U zavisnosti od modela do modela frižidera ili zamrzivača zvučni i svetlosni signali mogu biti izuzetno korisna karakteristika zahvaljujući kojoj ne moraš brinuti o tome da li su vrata na zamrzivaču dobro zatvorena i da li je temperatura unutar uređaja previsoka.

Prednost daj frižiderima i zamrzivačima koji imaju ladice, pregrade i spremnike koji će ti olakšati sortiranje i organizaciju smrznutih namirnica, a i ti ćeš u svakom momentu znati gdje su su ti borovnice za najdraži kolač.

Sjećanja na mirisne umake, džemove i povrće iz vlastitog vrta ostat će ti svježa čak i usred hladne zime.

Tesla
Tesla
Tesla

U našoj ponudi frižidera i zamrzivača pronaći ćeš uređaje renomiranih brendova: Gorenje, Samsung, Bosch, Tesla, LG, kao i Vivax. Još jedna odlična stvar je što kupovinu bilo kojeg od zamrzivača ili frižidera iz ponude možeš obaviti i na rate uz minimalne procedure. Kupovinu na rate do 24 mjeseca možeš obaviti i online tako što ćeš popuniti formu na linku OVDJE  ili posjetiti najbližu Imtec poslovnicu.

Ukoliko trebaš dodatne informacije kontaktiraj nas na besplatni info broj
0800 223 38 ili putem e-mail-a [email protected].