KATALOG PROIZVODA
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE: PREČIŠĆIVAČI ZRAKA

415 Pregleda 0 Liked

Znate li kakav je zrak u vašoj kancelariji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi? Polen, prašina, gljivice, bakterije, virusi, mirisi lebde u zraku prijete vašem zdravlju. Posljedice zagađenog zraka mogu biti problemi koncentracije, glavobolje, začepljenog nosa čak i napada astme. Uklonite zagađivače sa najboljim prečišćivaćima zraka iz naše ponude.  

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da najbolje iskoristite prečićivač zraka u vašem domu.  

  • Odaberite odgovarajuću dimenziju prečićivača 

Prevelik prečićivač u maloj prostoriji će raditi i kada to nije potrebno te na taj način trošiti previše energije. Za prostorije do 20 m2 preporučujemo Levoit prečišćivač zraka Core 300, a za prostorije preko 35 m2 preporučujemo Levoit LV-H133.  

  • Pobrinite se da odaberete adekvatnu poziciju za prečišćivač 

Pečišćivač koji odaberete treba imati dovoljno slobodnog prostora kako bi zrak slobodno cirkulisao. Ukoliko odaberete mjesto pored vrata, on će na samom ulazu prikupljati neželjene čestice i neće dopustiti da zagađenje uđe u vaš stan. Ukoliko uzmemo u obzir da zrak cirkuliše i ulazi sa vana iz više izvora, savjet je da ga instalirate na mjesto sa kojeg će privući nečist zrak iz svih smjerova.  

  • Gdje ne preporučujemo da postavite prečišćivač zraka 

Ukoliko prečićivač smjestite u jedan kutak sobe, vjerovatnoća je da neće raditi u najboljim performansama. Većina zagađenog zraka će se zadržati u prostoriji. Osim toga, prečišćivač izbjegavajte postavljati iza namještaja, ispod stola, na ormarić ili policu. Ukoliko se odlučite da prečišćivač bude u vašoj spavaćoj sobi, pobrinite se da bude udaljen najmanje 2 metra od vaše glave.  

  • Kada je prečićivač upaljen, zatvorite vrata i prozore  

Prečišćvač će postići najbolje performanse ako radi u zatvorenom prostoru. Kada je upaljen, obavezno zatvorite vrata i prozore. Ukoliko imate potrebu da prozračite prostoriju, učinite to dok prečišćivač ne radi.  

  • Redovno mijenjajte filtere 

Ako redovno mjenjate filtere kako to proizvođač preporučuje, produžit ćete životni vijek uređaja.   

Kompletnu ponudu prečišćivača zraka možete poglwdati OVDJE, a ukoliko imate pitanja, budite slobodno da nas kontaktirate na besplatni info broj 0800 223 38, putem e-maila webprodaja@imtec.ba ili posjetite vama najbližu IMTEC poslovnicu