Napredna pretraga

Prema kategorijama

Brend

Po cijeni

0,00 KM - 44.880,00 KM
Novosti o radu poslovnica
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Dodjite u najblizu poslovnicu ili nas pozovite putem besplatnog broja. 080 022 338

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Mjesecni pregled izdvojenih artikala namjenjenih za kucne i poslovnim potrebe.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Kompanija je onoliko uspješna, koliko su uspješni ljudi koji je čine: više od 100 zaposlenih u 20 prodajno-servisnih centara...

Saznajte više »

Najmlađi članovi porodice žele zabavu – Omogućite im to na zanimljiv i koristan način uz STEM

Najmlađi članovi porodice žele zabavu – Omogućite im to na zanimljiv i koristan način uz STEM

U situaciji kada je našim najmlađim onemogućen izlazak vani, roditeljima je potrebno više inspiracije i truda da svojoj djeci boravak u kući učine zanimljivim i korisnim. mBot je cjelokupno rješenje za učenike koje daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Cilj izrade ovih uređaja se ogleda u podsticanju mladih da koriste nove tehnologije na zabavan način.

Koji je način upotrebe?

Micro:bit je mikroračunar veličine 20 centimetara čija je osnovna namjena korištenje u nastavi osnovnih škola s namjerom uvođenja učenika u svijet STEM područja i programiranja. Posebno je dizajniran za djecu, jer svojom prednjom stranom podsjeća na lice - tipke su kao oči, ekran je kao nos, a fizički spojevi izvoda su poput zuba.

Micro:bit može prikazati tekst, brojke, sličice i animacije na ekranu, mjeriti temperaturu te odrediti strane svijeta. Sadrži senzor za pokret i svijetlo, 25 crvenih lampica i dvije tipke za programiranje, a može se spojiti s drugim uređajima i senzorima te s njima komunicirati putem radio veze ili bluetooth tehnologije.

Jednostavno može postati uređaj za glasanje, učešće u kvizu, pedometar, termometar, kalkulator, i sl.

Bitno je napomenuti - Uz sve potrebne komponente i jednostavan priručnik nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo ili znanje iz programiranja da bi se krenulo u rad.

Ovo sam ja – mBot

Izgledam kompaktan I složen uređaj, ali uz malo truda moguće me je sastaviti za 10 minuta.

mBot sadrži 38 sastavnih dijelova. Programiranje je prilagođeno početnicima preko opcije “grafičko programiranje” na sistemu “povuci i ispusti” liniju koda. “Povuci i ispusti” odnosno mBlock je računarsko-grafički softver, kojeg je MakeBlock razvio na temelju Scratch 2.0 programa. mBlock omogućuje učenicima da brzo nauče programiranje, kontrolu robota te realizaciju funkcija koje mBot ima.

mBot se može programirati kao robot koji slijedi linije, baca loptice, gura predmete, izbjegava zidove i još puno toga. Veoma bitno je što učenici imaju mogućnost napredovanja. Širenjem znanja, učenici se mogu prusmjeriti s Grafičkog programiranja na Jezičko programiranje u Arduino modu.  Odgovorite

  Brze narudžbe

  Nakon narudžbe kontaktirat ćemo Vas


  Broj nije validan
  Ime nije validno

  Vaš zahtjev je poslan. Hvala vam !