Napredna pretraga

Prema kategorijama

Nije dostupan izbor u ovoj grupi

Brend

Po cijeni

0,00 KM - 44.880,00 KM
Besplatna isporuka
NAJPRODAVANIJI ARTIKLI
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Dodjite u najblizu poslovnicu ili nas pozovite putem besplatnog broja. 080 022 338

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Mjesecni pregled izdvojenih artikala namjenjenih za kucne i poslovnim potrebe.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Kompanija je onoliko uspješna, koliko su uspješni ljudi koji je čine: više od 100 zaposlenih u 20 prodajno-servisnih centara...

Saznajte više »

Definicija modernog jezičkog laboratorija

Definicija modernog jezičkog laboratorija

Moderni jezički laboratoriji temelje se na pretpostavci da se tehnologija učenja jezika ubrza uključivanjem učenika u proces učenja putem praktičnog sudjelovanja. Priroda današnjih modernih jezičkih laboratorija ide u korak sa brzim napretkom tehnologije. Moderni jezički laboratoriji razvili su se tako dramatično od prvobitnog koncepta, da se čak i termin „jezički laboratorij“ često zamjenjuje sinonimima kao što su:

• Digitalna laboratorija jezika
• Softver za digitalni jezik
• Jezička laboratorija
• Laboratorija za strane jezike
• Laboratorija za svjetske jezike
• Savremeni ili moderni jezički laboratorij
• Sistem jezičkih laboratorija
• Oprema jezičke laboratorije
• Laboratorija za multimedijalni jezik
• Sistem upravljanja jezičkom klasom
• Centar za učenje jezika
• Jezički medijski centar
• Multimedijski centar za učenje
• Virtuelni jezički laboratorij

Nove tehnologije poput laptopa, tableta, pametnih telefona i WiFi mreža učinile su revoluciju u načinu primjene modernih jezičkih laboratorija. Mnoge škole i dalje koriste namjensku prostoriju, ali koriste i lako prenosivu opremu za korištenje u različitim prostorijama gdje studenti i nastavnici koriste svoje vlastite uređaje za nastavu. Ukratko, moderni jezički laboratoriji prihvataju koncept: bilo koji uređaj - bilo gdje - bilo kada.


Anatomija jezičke laboratorije Šta nam je sve potrebno za jezički laboratorij? Moderni jezički laboratorij obično uključuje sljedeće komponente:

UREĐAJ NASTAVNIKA – Nastavnici koriste često laptop ili desktop računar sa dodatnim monitorom za prikazivanje softverske konzole jezičkog laboratorija.

UREĐAJ UČENIKA – Učenici mogu koristiti bilo koju kombinaciju školskog ili vlastitog uređaja:
• Desktop ili laptop računar
• Tablet
• Pametni telefon
• Chromebook-ovi

SLUŠALICE pomažu studentima da se koncetrišu na svoj vlastiti rad uklanjajući buku u okolini. Slušalice takođe koriste mikrofone za smanjenje buke kako bi osigurali da studenti bilježe samo svoj glas, a ne glasove susjednih učenika.

SERVER – Server je jednostavno računar s hostom softvera za jezički laboratorij. Na serveru je baza podataka multimedijskih zadataka i snimaka i odgovora učenika. Server može biti fizički u prostoriji ili može biti u potpunosti kreiran u Cloud-u ( u oblaku ).

MREŽA – Moderni softverski jezički sistemi obično koriste školsku mrežu kao podršku za komunikaciju i interakciju među svim polaznicima. Mreže mogu biti žične ili bežične (WiFi), a podrška za domaće zadaće se može urediti i preko interneta.

SOFTVER JEZIČKE LABORATORIJE – Ovo je softverska aplikacija koja omogućava nastavnicima i učenicima međusobnu interakciju. Sadrži bazu podataka kurseva i nastave, nastavnika i učenika, biblioteku multimedijalnih materijala i zadataka te pridružene odgovore učenika i povratne informacije nastavnika. Ovo je sistem upravljanja koji integriše sve sastavne dijelove u jedinstvenu platformu za učenje.


Zašto koristiti Language Laboratory? Idealan način učenja stranog jezika je angažovanje vlastitog, stručnog nastavnika za željeni jezik. To je, međutim, nemoguće za većinu učenika. U većini škola, časovi stranog jezika podrazumijevaju jednog nastavnika koji radi sa 20 do 30 učenika ( ili više ) istovremeno.

Statistika je pokazala da se u takvom okruženju za govornu praksu potroši manje od 25% vremena u nastavi. To znači da prosječni učenik govori manje od jedne minute za svaki sat nastave.

Jezički laboratoriji povećavaju vrijeme govora učenika za najmanje 10 puta – što zauzvrat ima ogroman utjecaj na količinu govorne prakse učenika, a naposljetku i na poznavanje jezika učenika. Put do tečnog govora je „vježba, vježba i vježba“.

BRZE NARUDŽBE

Nakon narudžbe kontaktirat će Vas naše osoblje iz web prodaje. Hvala vam što kupujete na Imtec Web Shopu.


Broj nije validan
Ime nije validno

Vaš zahtjev je poslan. Hvala vam !