IMTEC d.o.o. je domaća IT kompanija fokusirana da pruži vrhunsku uslugu svojim klijentima kojima dajemo punu sigurnost da će imati kvalitetnog partnera i najbolja tehnološka rješenja u skladu sa njihovima potrebama.
Uvjereni smo da tehnologija ima svrhu, samo ako unaprijeđuje kvalitet života ljudi. U skladu sa tim isporučujemo samo onu tehnologiju koja će sve nas učiniti boljim. IMTEC je sinonim tehnologija za ljude koji žele biti bolji.
Prepoznatljiv lanac izložbeno-prodajnih lokacija na području čitave BiH svakodnevno opskrbljuje veliki broj naših klijenata laptopima, mobitelima, tabletima, te PC računarima i periferijom, ostalim pametnim uređajima, potrošnim materijalima te kućanskim aparatima. Maksimalno smo fokusirani da kupcima omogućimo jednostavnu kupovinu na rate. Poslovni korisnici koji sarađuju sa nama putem naših prodajnih lokacija dobivaju dodatne usluge prilagođene njihovim potrebama.
Putem naše on line trgovine imtec.ba isporučujemo naše proizvode na teritoriji čitave BiH, uz poseban program namjenjen za poslovanje sa firmama. Svaka isporuka je pokrivena našim sistemom podrške, kao i garancijama na proizvode po kojima smo prepoznati. Podaci koje kupci pohrane na web stranici su maksimalno sigurni i obrađuju se u skladu sa EU direktivama o zaštiti ličnih podataka.
Zastpunici smo velikog broja svjetskih kompanija te samostalno razvijamo veliki broj složenih IT rješenja. Naš sektor usluga i razvoja softvera razvija i prilagođava najsloženija hardverska i softverska rješenja za poslovne korisnike na području čitave BiH.
Naši klijenti su kućni, gaming, outdoor, i mobility korisnici tehnologije koji su već koristili tehnologiju ili su u njenom korištenju postali profesionalci, te one korisnici koji tehnologiju doživljavaju kao hobi i koji imaju određen nivo entuzijazma prema korištenju tehnologije.
Fokusirani smo da zadovoljimo zahtjeve najšireg sprektra office poslovnih klijenata te naprednih poslovnih korisnika tehnologije, posebno edukativne ustanove, javnu upravu, medije, industrijske i kompanije iz oblasti turizma.
Naši klijenti su naša inspiracija, i mi im vjerujemo prije svega, poštujemo ih jer nam omogućavaju da radimo ono što volimo, motivišemo da napreduju jer želimo da budu bolji, inoviramo za njih svjesni da će samo inovativni preživjeti i učimo od njih jer smo svjesni da je znanje izgubljena stvar koju treba uzeti bilo gdje i bilo kada.
Naši uposlenici su naša glavna vrijednost i mi im vjerujemo prije svega, mi ih poštujemo jer vrijedno rade, mi ih motivišemo jer kupcima tako svi pružamo više, svi zajedno inoviramo kako bi bili bolji i svaki dan učimo jer smo svjesni da je znanje izgubljena stvar koju treba uzeti bilo gdje i bilo kada.