banner imtec pripravnik.jpg

- Tražite posao ili želite zamjeniti postojeće radno mjesto sa poslom u IT industriji?

- Imate formalno obrazovanje koje nema veze sa informacionim tehnologijima?

- Želite biti u prilici da konkurišete za dobro plaćene poslove na IT tržištu rada?

- Svijet informacionih tehnologija čini vam se uzbudljivim?

- Ne znate odakle da pokrenete svoju IT karijeru?

IMTEC program za pripravnike je prava prilika!
4950245_19832-removebg-preview.png

Dvadeset godina IMTEC provodi programe obuke za pripavnike bez iskustva u IT industriji. Preko 95 % naših uposlenika su prošli ove programe, a stotine naših bivših kolega postali su dijelom drugih domaćih i međunarodnih IT kompanija. Višegodišnje iskustvo smo sistematizirali u program intenzivne edukacije koji želimo učiniti dostupnim.

Tokom programa upoznaćete se sa IT industrijom, IT tržištem i načinom poslovanje jedne IT kompanije. Imaćete priliku učiti od profesionalaca sa dokazanim znanjem i sa višegodišnjim iskustvom u oblasti IT industrije. Slušaćete o stvarima koje se ne uče klasičnim IT kursevima i u procesu formalnog obrazovanja. Spoznaćete da u IT kompanijama značajan broj poslova ustvari nisu specijalizirani poslovi programera. Mnogi odustaju jer smatraju da moraju naučiti programirati da bi postali dio IT indsutrije.

Više o programu:


Koliko: 60 dana

Kada: Radnim danima ili vikendom u popodnevnim satima

Kako: Kombinacija online učenja i rada u učionicama uz mentora

4950245_19832-removebg-preview.png

ZAVRŠEN I CIKLUS IMTEC PI PROGRAMA

Imtec, koji već skoro 20 godina postavlja standarde u IT industiji pokrenuo je svoj program za pripravnike - Pi. mtec Pi program imao je za cilj da upozna buduće IT stručnjake s ovom uzbudljivom i nepredvidljivom industrijom, tržištem i načinom poslovanja jedne IT kompanije kroz 60 dana edukacije uz mentorski pristup. Na ovaj program od 100 prijavljenih kandidata njih 8 dobilo je priliku da uče rame uz rame s vodećim stručnjacima iz različitih oblasti. Program je bio prilagođen pojedinačnim potrebama polaznika i njihovim preferencijama. Također, polaznici su imali priliku raditi na stvarnim projektima što im je pružilo dragocjeno iskustvo i oplemenilo njihova dotadašnja iskustva, te su kroz primjere dobre prakse naučili korisne lekcije.

Imtec ImtecPi_Slika II.jpg ImtecPi_Slika III.jpg

Važno za znati: Kandidati se biraju putem intervjua, a po završetku programa izdaje se certifikat o završenoj obuci.