OFFICE KATALOG AUGUST/OKTOBAR
Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

Održana prezentacija “Sigurnost mrežnog okruženja“

479 Pregleda 0 Liked

Danas, 30.5.2023. godine u prostorijama hotela Ibis održana je prezentacija „Sigurnost mrežnog okurženja“ na kojoj se okupio veliki broj predstavnika javne uprave, organizacija i kompanija, a na kojoj su obrađene teme koje se tiču cyber sigurnosti i rješenja. Organizator i pokrovitelj konferencije bili su Imtec d.o.o. i Exlusive Networks.

Cilj konferencije bio je predstavljanje sigurnosnih i mrežnih rješenja kompanija Fortinet, Aruba i Trend Micro, kao i aktuelizacija cyber sigurnosti u vremenu digitalizacije. 

Na samom otvaranju prisutnima se obratio izvršni direktor prodaje Imtec d.o.o. Jasmin Popaja, koji je nakon pozdravnog govora naglasio kako je sigurnost mrežnog okruženja jako bitna za javne uprave i organizacije. „Danas je izuzetno teško zaštititi se ali uz implementaciju sigurnosnih mjera to je i te kako moguće“, istaknuo je Popaja.  

Također je naglašeno zadovoljstvo saradnje sa Fortinetom koja traje već 5 godina, ističući da je Fortinet pravo rješenje kada govorimo o cyber sigurnosti. Pored Fortineta spomenuo je i novitete u Imtec ponudi, a to je Trend Micro. Za kraj je zaželio ugodan rad svim prisutnima. Nakon uvodnog govora Emir Mehanović je predstavio rješenja Fortinet i Aruba, dok je Edin Muharemović govorio o Trend Micro rješenjima.

Fortinet je globalni lider za cyber sigurnost rješenja i usluge. Fortinet Security Fabric smanjuje operativnu složenost, istovremeno osiguravajući usklađenost, naglašava interoperabilnost, kao i analitiku, inteligenciju, centralizovano upravljanje, automatizaciju i integriše se sa širokim ekosistemom tehnologija i dobavljača. FortiClient proširuje mogućnosti ZTNA izdanja dodavanjem antivirusa nove generacije (NGAV) zasnovanog na veštačkoj inteligenciji, karantina za krajnje tačke i aplikativnog firewall-a, kao i podršku za cloud sandbox, kontrolu USB uređaja i zaštitu od ransomwarea.

Aruba je globalni lider u žičanim, bežičnim i SD-WAN rešenjima koja koriste veštačku inteligenciju za automatizaciju i zaštitu mreže od ivice do clouda. Aruba EdgeConnect SD-WAN Fabric vam pruža povezanost i sigurnost bez kompromisa.

Trend Micro je globalni lider u rešenjima za sajber bezbednost. Pruža sigurnosni softver za servere, računarska okruženja u oblaku i mala preduzeća.

Nakon radnog dijela koji je bio dinamičan i pun korisnih informacija iz područja cyber zaštite, prisutnima se obratio i Merim Stupar, rukovodilac projektne prodaje, zahvalivši se svim prisutnim na dolasku i konstruktivnom druženju. Nakon službenog dijela prisutni su imali priliku da razmjene informacije i postave pitanja govornicima, kao i uposlenicima Imtec-a na temu cyber sigurnosti i informacionih tehnologija.

Za kraj razgovarali smo sa jednim od predavača Edinom Muharemovićem, „Konferencija koju je organizovao naš partner Imtec d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Exclusive Networks-om je pokazala da krajnji korisnici postaju sve svjesniji cyber napada i rizika koje takvi napadi nose. Vjerujem da će u budućnosti rizici od cyber napada postati sve veći ali uz ekspertizu partnera kao što je Imtec, takvi rizici se mogu prevazići na vrijeme. Bila nam je izuzetna čast predstaviti rješenja svjetski poznatih vendora koji korisnicima pružaju zaštitu od cyber napada za kompletan IT ekosistem".

Zahvaljujemo se ovom prilikom partneru Imtec d.o.o. Sarajevo, našim vendorima Fortinet, Trend Micro i HPE/Aruba i svim učesnicima konferencije.“  zaključio je Muharemović.

Imtec kao distributer Exlusive Networks-a nudi sva rješenja od kompanija Fortinet, Aurba, Trend Micro. 

Za sva dodatna pitanja kontaktiraj nas na besplatan info broj 0800 223 38, e-mail [email protected] ili posjeti jednu od IMTEC poslovnica.