KATALOG
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

SUŠILICA ZA VEŠ: RJEŠENJE ZA ZIMSKE DANE

204 Pregleda 0 Liked

U hladnim zimskim mjesecima i periodu zagađenog zraka, suh i mirisan veš djeluje kao nemoguća misija. Veš koji se danima suši okačen po žicama, radijatorima ili ko zna kuda, a kada ga želite složiti imate utisak kao da nije ni opran, jer je već pokupio razne mirise iz okruženja. Mi vam nudimo rješenje koje je vrlo praktično i učinkovito, a zove se sušilica za veš.

Veš koji operete i potom osušite u mašini za sušenje veša zadržaće mekoću i divan miris deterdženta, biće topao, pa čak i manje zgužvan kada ga izvadite iz sušilice. Prošlo je vrijeme kada su sušilice bile na lošem glasu da uništavaju odjeću. Moderne verzije nude preko desetak programa sušenja odjeće, od sušenja pamuka s različitim stepenima vlažnosti, sintetičkih tkanina ili jakni s perjem, pa sve do sofisticiranih programa koji uklanjaju grinje s odjeće ili je osvježavaju jonima. Danas, većina domaćica radije bi se odrekla mašine za pranje posuđa nego sušilice za veš, jer je postala idealan saveznik protiv peglanja.

Prednost ovih uređaja jeste što one mogu biti i kombinovane, tj. perilica-sušilica, tako da vam ne zauzimaju mnogo prostora i ova kombinacija je idealna za male stanove. Ukoliko već imate mašinu za pranje veša i želite sušilicu ali vas brine prostor gdje da je postavite, ne brinite. Moderne sušilice su jako lagane, tako da je možete postaviti na mašinu za veš i tako uštedjeti na prostoru.

Na tržištu bijele tehnike postoji mnogo različitih modela sušilica za veš. Važno je znati da se ovi uređaji proizvode u različitim dimenzijama, mogu biti samostojeće ili ugradbene, u različitim energetskim razredima, mogu imate različite funkcije, kapacitet i dizajn. Prema načinu rada dijelimo ih na: sušilice sa odvodom vazduha- ventilacione, kondezacione sušilice i kondezacione sušilice sa toplotnom pumpom:

  • Sušilice s odvodom vazduha su najjeftiniji modeli. Funkcionišu kao ventilacione mašine, izvlače vlagu iz rublja i odvode je kroz odvodne cijevi. Postavljaju se isključivo na mjestu gdje imaju odvodne cijevi.
  • Kod kondenzacione sušilice vlaga iz veša se prilikom sušenja kondenzuje tj. prelazi u tečno stanje i skuplja u posebnoj posudi, koju je potrebno isprazniti nakon završetka sušenja. Mogu se postaviti bilo gdje jer kod ovih modela nema odvodnih cijevi. Energetski su efikasnije od sušilica s odvodom vazduha.
  • Kondenzacione sušilice s toplotnom pumpom su modeli koji uz pomoć toplotne pumpe troše 40% manje električne energije prilikom sušenja veša, što ih svrstava u red uređaja s visokom energetskom efikasnosti. Dodatna prednost je što ovaj model spriječava gužvanje veša, te su neznatno skuplje su od prethodna dva modela.

Ponudu sušilica za veš možete pogledati OVDJE, a za dodatne informacije kontaktirajte nas putem besplatne info linije 0800 223 38, putem e-maila webprodaja@imtec.ba ili posjetite vama najbližu IMTEC poslovnicu.