ASORTIMANSKI KATALOG
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

IMTEC ISPORUČIO PROFESIONALNI SKENER ZA DIGITALIZACIJU BIBLIOTEČKE GRAĐE

1575 Pregleda 0 Liked

Pratimo nove tehnologije i digitalizujemo poslovanje naših klijenata:

Knjige i vrijedne publikacije biće sačuvane od propadanja.

Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Derviš Sušić“ u Tuzli isporučen je skener za digitalizaciju knjiga. Radi se o modelu Bookeye 5, najnovije generacije, vrijednom preko 27 000 KM. Uposlenima u Biblioteci pružena je adekvatna obuka, pa će vrijedna kulturna građa uskoro biti dostupna svim građanima Tuzle.

Prema riječima direktorice Biblioteke Mirne Trifković, cilj procesa digitalizacije je da se knjige, stari časopisi i periodična izdanja sačuvaju od daljnjeg propadanja: “Ove vrijedne kolekcije želimo učiniti dostupnim za sve, onako kako to rade savremene zemlje s kojima smo razmijenili iskustva. To su vrijedna monografska i serijska izdanja, efemerna zavičajna građa.”

Izvršni direktor IMTEC d.o.o. Jasmin Popaja kazao je da ova kompanija nastavlja pratiti nove tehnologije, pružajući podršku u edukaciji, instalaciji i održavanju ove vrijedne opreme:  “Misija IMTEC-a je i partnerstvo s kompanijama i organizacijama u digitalizaciji njihovog poslovanja, kako bi što kvalitetnije zadovoljili potrebe njihovih klijenata. Nabavka profesionalnog skenera za knjige je važan korak u digitalizaciji bibliotečke građe i popularizaciji biblioteka među novim generacijama. Partnerstvo sa njemačkom kompanijom Image Access, koja je proizvođač ovog skenera, omogućava nam tržišnu konkurentnost i kompetenciju u distribuciji profesionalnih tehnoloških rješenja.”

IMTEC d.o.o. kupcima nudi 3 modela Bookeye 5 V2 skenera za knjige. Radi se o uređajima koji skeniraju brže i daju vrhunske rezultate digitalnih slika. Instalacija skenera je jednostavna, a njihove tehničke karakteristike savršene su za biblioteke, arhive, javne ustanove, univerzitete, ili rad u kancelariji.