OFFICE KATALOG AUGUST/OKTOBAR
Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

NAJLJEPŠI MIRISI JESENI - PRIPREMA I ČUVANJE ZIMNICE

374 Pregleda 0 Liked

Jesen je doba godine kada priroda priređuje pravi spektakl boja i mirisa. Šetajući po ćilimu od crvenog, narandžastog i žutog lišća iz skoro svakog doma osjećamo miris zimnice koja se priprema s puno ljubavi i pažnje za hladne zimske dane.

Imtec ponudi možeš pronaći sve za pripremu zimnice i pravilno čuvanje koristeći se uređajima kao što su frižideri i zamrzivači, sokovnici, blenderi, aparati za mljevenje i vakumiranje, pekači i grill.

Vrijeme je za pripremu najljepših mirisa jeseni, a kompletnu ponudu pogledaj OVDJE!


Prije nego krenu prvi mrazevi idealno bi bilo obrati svježe povrće poput krastavica, paprika i kupusa, koje možeš kiseliti i pripremati prave zimske delicije. Pored velikih lonaca i tegli potrebni su ti frižider i zamrzivač velikih kapaciteta.

Frižideri i zamrzivači su zaduženi za dugotrajno čuvanje ziminice. Pri odabiru frižidera za skladištenje zimnice posebnu pažnju obrati na prostor za skladištenje i funkcije. Frižideri s više odjeljaka i podesivim policama omogućiće ti bolju organizaciju.

Sigurno svake godine imaš višak mrkve, peršuna i graška, a za dugotrajno čuvanje ovakvih namirnica zamrzivači su neizostavni. Neka tvoj izbor budu zamrzivači sa dovoljno pregrada zbog bolje organizacije i brzog zamrzavanja.


Ukoliko se ne možeš odlučiti, pročitaj vodič za kupovinu frižidera i zamrzivača možeš pročitati OVDJE.


Miris voćnjaka u jesen je neodoljiv. Iskoristi obilje voća poput jabuka, krušaka i šljiva kako bi pripremio ukusne džemove i marmelade. Električni lonci i pekači mogu ti uštediti vrijeme i trud za pripremu džema i slatkih namaza. Također, možeš uživati u toplom čaju pored električnog roštilja dok pripremaš paprike za ajvar, a nećeš morati trošiti sate i sate na mljevenje patlidžana za ukusne namaze jer aparat za mljevenje sve radi za tebe.

Vakuumiraj voće, povrće i meso prije nego ih staviš u zamrzivač ili frižider kako bi spriječio gubitak okusa i hranjivih tvari. Aparati za vakumiranje će ti produžiti svježinu pripremljenih jela, a i smanjićeš mogućnost da tvoja hrana poprimi mirise ostalih namirnica.

Iscijedi ili izblendaj sokove od svježeg voća ili umake od povrća kako bi uživao u prirodnim okusima tokom cijele zime. Sokovnici, sjeckalice i blenderi olakšavaju pripremu i konzerviranje svježih sokova.

Ove jeseni, okruži se najljepšim mirisima u teglicama, a uz prave uređaje i savjete za čuvanje, možeš uživati u mirisima jeseni tokom cijele zime. Neka tvoj dom odiše mirisima ljubavi i tradicije pripreme zimnice.


Ukoliko trebaš dodatne informacije kontaktiraj nas na besplatni info broj 0800 223 38, putem e-mail-a [email protected] ili posjeti jednu od Imtec poslovnica.