KATALOG
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

PROJEKAT TABLA: IMTEC ODRŽAO EDUKACIJU NASTAVNIKA ZA KORIŠTENJE INTERAKTIVNE OPREME

746 Pregleda 0 Liked

U sklopu projekta opšteg obrazovanja (TABLA) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi organizacija Save the Children, kompanija IMTEC je izvršila edukaciju nastavnika za korištenje interaktivne opreme (Smart ekrana) koju su škole dobile u sklopu navedenog projekta.

Edukacija u trajanju od oko dva sata je realizovana za preko 400 nastavnika iz škola širom Bosne i Hercegovine. Fokus edukacije je bio pokazati praktične alate za kreiranje lekcija prilagođenih korištenju na interaktivnim ekranima. Pored alata koji dolaze u sklopu Smart Notebook aplikacije i alata koji su integrisani u Smart IQ-operativni sistem koji dolazi u samom ekranu, nastavnicima je izvršena demonstracija alata za izvođenje online nastave, koji olakšavaju interakciju sa učenicima koji u tom trenutku nisu u školskim klupama sa ostatkom razreda. 

Za nastavnike koji nisu bili u prilici da prisustvuju navedenim edukacijama, kao i za one koji žele da se podsjete kako koristiti interaktivnu opremu u nastavi, snimili smo edukaciju koju možete pogledati u nastavku.  

 „U saradnji sa poslovnim partnerima, projekat TABLA profesionalcima u obrazovanju pruža podršku koja ima za cilj jačanja njihovih tehničkih kapaciteta. Upravo s tim ciljem bila je organizovana obuka za korištenje SMART PAMETNIH TABLI u nastavi, te se u ime projekta TABLA zahvaljujemo kompaniji IMTEC doo Sarajevo“, poručili su iz organizacije Save the Children.

„Imtec d.o.o. je domaća kompanija koja svoja rješenja za digitalizaciju obrazovanja nudi dugi niz godina. U proteklim godinama isporučili smo preko 500 rješenja za interaktivnu nastavu. Od prvih interaktivnih tabli sa projektorima, do ekrana na dodir sa ugrađenim operativnim sistemom radili smo instalacije i edukacije za korištenje navedene opreme. Stojimo nastavnom osoblju na raspolaganju kako bi na što bolji način iskoristili sve mogućnosti koje nudi interaktivna oprema“, istakao je Jasmin Popaja, direktor prodaje u kompaniji Imtec koji je ujedno bio i predavač na ovim edukacijama.

Projekat opšteg obrazovanja (TABLA) koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi organizacija Save the Children, prepoznaje navedene potrebe i djeluje u okviru osnovnog i srednjeg obrazovanja, te nudi okvir i podršku obrazovnim institucijama radi uvođenja promjena i unapređenja u obrazovnoj praksi. To podrazumijeva i podršku u vidu uspostave stimulativnog okruženja za rad nastavnika i učenika u vidu nabavke i isporuke savremene opreme i nastavnih pomagala.  

U našoj ponudi, pored interaktivne opreme imamo i rješenja za STEAM koncept obrazovanja. Arduino, Makeblock, LEGO oprema i dodaci za robotiku, 3D printeri i skeneri dio su ponude koja se koriste u STEAM konceptu.