CANON CASH BACK
Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

NAJLJEPŠI MIRISI IZ NAŠE KUHINJE – VODIČ ZA KUPOVINU BLENDERA

946 Pregleda 0 Liked

Otvaramo frižider, svježe voće ubacujemo u blender i tostiramo hljeb dok u pozadini čujemo kako je aparat za kafu već sam napravio naš najdraži jutarnji napitak. Naša jutra počinju tako obzirom na veliku ponudu malih kućanskih aparata na tržištu. Od prvih kućanskih aparata do danas ovi mali kućni asistenti prošli su dug put u pogledu tehnologije, dizajna i performansi. U IMTEC ponudi moguće je pronaći uređaje  prepoznatljivih brendova u svijetu elektronike kao što su Bosch, Samsung, Tefal, Philips, Electrolux, Rowenta, Vivax, Tesla i Gorenje. Svi uređaji imaju garanciju od jedne do dvije godine. 

Jedan od prvih uređaja koji su naučnici izumili je blender. Prvi blender je dizajniran za potrebe pravljenja popularnog soka u domaćinstvima koji se prodavao samo u automatima, a danas se najčešće koristi za pravljenje brzih napitaka sa niskom kalorijskom vrijednosti. Izgled i način rada blendera se nije mijenjao, a jedine karakteristike koje su vremenom postale drugačije su brzina, kapacitet posude i težina.

 

Blender je jedan od najpraktičnijh kućanskih aparata zbog svoje snage i mogućnosti korištenja za različite namjene u kuhinji. Snaga blendera se kreće se od 300 do 700 W, a za prosječnog korisnika blender snage 500W biće i više nego dovoljan za svakodnevnu upotrebu. Bitno je znati koje sastojke želite blendati i da li ćete ga koristiti za mljevenje orašastih plodova, voća ili povrća. Blender snage 300W je adekvatan za pripremu mekših namirnica, kao što su voće i povrće, dok će blender snage 700W moći samljeti i najkruće namirnice, a većina blendera ove snage prolazi test lomljena leda. 

Većina blendera ima staklenu ili plastičnu posudu od 1,5 litra. Kapacitet posude odraziće se i na težinu blendera. Većina bira staklenu posudu, iako su blenderi sa plastičnom posudom lakši, ali na plastičnim posudama ostaju tragovi hrane i korištenja. Staklene posude se laše održavaju i dugotrajnije su. 

Sve dijelove blendera potrebno je redovno čistiti zbog produženja vijeka trajanja uređaja. Prije kupovine uređaja iznimno je važno provjeriti da li se posuda odvaja od kućišta uređaja. Ukoliko koristite mašinu za pranje suđa bitno je provjeriti koje djelove je moguće prati mašinski, a svakako poželjno je izbjegavati pranje dijelova blendera koji imaju elektoniku, prekidače ili regulatore brzine.

Brzinu koja će biti potrebna prilagodićemo prema onome što želimo spremati u samom uređaju. Blenderi dolaze s velikim rasponom brzina od dvije pa do deset u zavisnosti da li je potrebno potpuno usitniti hranu ili ne. Većina blendera uz određeni broj brzina posjeduju i turbo funkciju. 

Idealan blender bi trebao biti ovih karakteristika:

  • Snaga blendera do 500 W
  • Posuda kapaciteta do 1,5 litara 
  • Tri brzine + turbo funkcija 
  • Lako odvojiva posuda i noževi za jednostavnije čišćenje

Iz širokog IMTEC asortimana kao preporuku smo izdvojili TESLA blender BL201W koji je spreman da odgovori na sve zahtjeve. BL201W ima dvije brzine, a ima i dodatnu opciju boljeg miješanja sastojaka. Sa sngom od 500W i posudom od 1,5 litar vrlo lako možete ustniti sve vrste namirnica. Ovaj blender je siguran i za vaše najmlađe jer ima opciju zaključavanja prilikom upotrebe

Naš asortiman malih kućanskih aparata i bijele tehnike čine:

Vage – pogledajte ponudu 
Pegle – pogledajte ponudu 
Mikseri – pogledajte ponudu 
Zdravlje – pogledajte ponudu 
Usisivači – pogledajte ponudu 
Radio uređaji – pogledajte ponudu
Osobna njega – pogledajte ponudu 
Tosteri i pekači – pogledajte ponudu 
Satovi i rasvjeta – pogledajte ponudu 
Sokovnici i sjeckalice – pogledajte ponudu 
Kuhala i aparati za kafu – pogledajte ponudu 
Dodatna oprema za kućanske aparate – pogledajte ponudu 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni info broj 0800 223 38 ili nam pišite na e-mail [email protected].