KATALOG
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Posjetite Vama najbližu poslovnicu ili nas kontaktirajte na besplatni info broj 080 022 338.

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Aktuelna ponuda tehnologije koja Vas čini boljim. Prelistajte katalog.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Želite postati dio naše pozitivne priče? Pošaljite nam svoj CV i motivaciono pismo.

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

Imtec d.o.o. isporučio 8 pametnih tabli: UZ PODRŠKU EU MODERNIZUJEMO ŠKOLE U ZAPADNOHERCEGOVAČKOM KANTONU

600 Pregleda 0 Liked

Razvoj škole mjeri se kvalitetom opreme koju posjeduje

Osam osnovnih i srednjih škola sa područja Zapadnohercegovačkog kantona opremljeno je pametnim tablama u vrijednosti 11.500 EUR. Projekat „Y O U t h D r i v e“, finansiran je od Evropske unije u cilju modernizacije obrazovnog sistema i omogućavanja kvalitetnog pristupa učenju. Direktorica osnovne škole „Ivana Brlić Mažuranić“ iz Humca, Danijela Planinić, čija je škola jedna od 8 u kojim je proveden projekat, kazala je kako je ulaganje u budućnost obrazovanja zapravo ulaganje u digitalizaciju nastave i nabavku savremenih učila: 

 „Dobili smo idealan medij koji omogućava motivaciju učenika, te usvajanje i uvježbavanje nastavnih sadržaja putem igre. Učiteljima će biti lakše prilikom predavanja, jer koristeći  takvu opremu  čine nastavu zanimljivijom učenicima, te brže i lakše dolaze do potrebnih informacija. Za učenike nižih razreda postoji velik broj prezentacija, kvizova i aplikacija za nastavu, koje mogu učiniti čuda u modernizaciji nastave, savladavanju gradiva i aktiviranju samih učenika u nastavi. Pored svega navedenog, omogućit će i edukaciju uposlenika škole na različitim nivoima. Radeći s ovakvom tehnologijom nadamo se popularizirati pametno korištenje interneta, informatičku povezanost i razvoj stvaralaštva među mladima, s ciljem razvoja kreativnosti grupe, kao i svakog pojedinca. Ljubav i briga za učenike od strane učitelja uvijek je slična roditeljskoj, pa tako i njima, kao i svojoj djeci, želimo kvalitet obrazovanja  jednak svoj drugoj djeci koja su ravnopravna u drugim školama i sredinama,” - kazala je direktorica Planinić.

Projekt „YOUTH DRIVE“ provodi se u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora i finansiran je od Evropske unije.