POKLON KARTICA
Generic placeholder image

IMTEC POSLOVNICE

Dodjite u najblizu poslovnicu ili nas pozovite putem besplatnog broja. 080 022 338

Saznajte više »

Generic placeholder image

IMTEC KATALOG

Mjesecni pregled izdvojenih artikala namjenjenih za kucne i poslovnim potrebe.

Saznajte više »

Generic placeholder image

POSAO U IMTEC-U

Kompanija je onoliko uspješna, koliko su uspješni ljudi koji je čine: više od 100 zaposlenih u 20 prodajno-servisnih centara...

Saznajte više »

Najnovije objave

Najnovije objave

KAKO DA ODABERETE SMART TELEVIZOR PO VAŠOJ MJERI

771 Pregleda 0 Liked

Ovog ljeta, osim vrućina, dolazi nam i evropsko prvenstvo u fudbalu. Mnogi od nas planiraju kupiti novi smart televizor za bolji ugođaj praćenja omiljenih utakmica. Stoga je pred nama puno dilema i mnogo želja! 

Želite li vrhunsku sliku na svom smart televizoru, kao i mogućnost da se prestanete nervirati zbog korištenja vaših omiljenih aplikacije na smart televizoru? Naravno da želite, isto kao što želite i jednostavno povezivanje vašeg smart televizora sa vašim mobitelom ili drugim smart uređajima u vašom domu. I dok većina proizvođača nudi dovoljno kvalitetne ekrane i kvalitetnu sliku, a kvalitet signala kod većina naših kablovskih operatera je slab, operativni sistem koji je instaliran na vašem smart televizoru je ključni faktor o kojem trebate povesti računa. 

Ako ste napredni korisnik Android operativnog sistema, na vašem mobitelu, preporučujemo vam da i vaš smart televizor bude s Android operativnim sistemom. Često se postavlja pitanje da li je bolji smart ili Android televizor? Svaki Android televizor je ujedno i smart televizor, dok obrnuto ne važi. Smart televizori mogu imati i drugi operativni sistem poput brenda LG, koji radi na WebOS, ili Samsunga, koji radi na Tizen operativnom sistemu.

Android OS je proizveden od strane Google i otuda njegova prednost korištenja velike baze aplikacija sa PlayStore. Dakle, s Androidom možete očekivati najveću bazu sadržaja prema vašim interesima. Chromcast je opcija putem koje ćete moći sve sadržaje, s mobitela i laptopa, lako streamovati na vaš Android smart televizor, dok se pristup Netflixu, Youtube, Amazon prime i mnogim drugim aplikacijama podrazumijeva.

Najpoznatiji prozvođači, SONY i PHILIPS, koriste Android za svoje smart televizore. Ova činjenica izaziva određene neusklađenosti, a može izazvati i nestabilnost, te dovesti do zastoja u radu smart televizora, jer Android operativni sistem nije namjenski proizveden ni za jednog proizvođača smart televizora.

LG smart televizor je za one kojima je bitna potpuna stabilnost, jer dolazi uz operativni sistem WebOS, koji je namjenski razvijen samo za ovaj model televizora. WebOS se smatra jednim od najboljih operativnih sistema za smart televizore. Činjenica da je LG kreirao svijet smart televizora s WebOS operativnim sistemom dovoljno govori o snazi ovog branda u ovom segmentu. Podrška za veliki broj aplikacija ne izostaje, kao ni mogućnost streamanja sadržaja s drugih pametnih uređaja. S obzirom da je LG proizvođač i kućanskih aparata postoji mogućnost povezivanja istih, putem aplikacija, na smart televizor.

Također, južnokorejski proizvođač smart televizora Samsung nudi svoj operativni sistem pod nazivom Tizen. Tizen se može pronaći i pod nazivom SMART HUB, a koriste ga i drugi Samsung smart uređaji, frižideri ili mašine za pranje, s kojima je moguće povezati vaš smart televizor. Samsung, sa Tizen operativnim sistemom, i LG, sa WebOS operativnim sistemom, nudi jednostavno i lako korištenje kao i visok nivo stabilnosti. Omogućen je pristup velikom broju aplikacija, pa je moguće da vam se ponude i sadržaji za koje nemate interes.

IMTEC vam nudi širok izbor smart televizora uz povoljne cijene i mogućnost najjednostvnije kupovine na rate, do 24 mjeseca, bez odlaska u banku, bez nepotrebne dokumentacije, jer kompletan proces kupovine završavate u IMTEC poslovnicama. Više informacija možete saznati  OVDJE .

Za sve smart televizore koje prodajemo nudimo garanciju i maksimalno poštivanje garantnih uslova. Pored toga, svakako vam stojimo na raspolaganju za sve servisne zahtjeve kao i za svu opremu iz našeg asortimana. Ako želite da vaš smart televizor bude postavljena na zidni nosač, nudimo vam uslugu postavljanja nosača i povezivanja smart televizora na mrežu.

POGLEDAJTE PONUDU:

Televizori - pogledajte ponudu   OVDJE  
Nosači i oprema za televizore - pogledajte ponudu   OVDJE  

Za ljubitelje online kupovine posjetite naš web shop www.imtec.ba i naručite svoj smart televizor uz besplatnu isporuku na adresu.